PartenerI

Academia Română, Filiala Cluj-Napoca – Promotor de proiect

Academia Română Filiala Cluj, prin Biblioteca Filialei Cluj a Academiei Române, are o experiență de câteva decenii în valorificarea, atât pentru publicul larg cât și în mediul academic, a bogatelor sale fonduri de carte. Pentru a adduce mai aproape de publicul larg bogatele sale colecții de carte veche și rară, Biblioteca a organizat în ultimii ani numeroase expoziții, dintre care amintim: „Ars Medica – Cărţi de medicină din secolele XVI-XVIII în colecţiile Bibliotecii Academiei Române” (2015); „Luther. 500 de ani de Reformă” (2017); „Începuturile culturii scrise româneşti” (2018) ș.a. De asemenea, prin colaborări la nivel național cu diverși parteneri, Biblioteca a participat cu obiecte din colecțiile sale la diferite expoziții: „Comorile moștenite de la strămoșii noștrii”, Casa libertății religioase, Cluj-Napoca, 2018; „Tipăritu-s-au în Ardeal, în cetatea Belgradului. 450 de ani de la tipărirea primei cărți la Alba Iulia”, Muzeul Unirii, Alba Iulia, 2017.

Muzeul National al Unirii Alba Iulia

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia colecționează, conservă, cercetează, restaurează, comunică și expune, în scopul cunoașterii, educării și recreeri, mărturii materiale și spirituale ale existenței și evoluției comunităților umane, precum și ale mediului înconjurător. În cadrul instituției funcționează șase departamente specializate în activități culturale, astfel:- secția de arheologie;- secția de Istorie- Bibliotecă;- secția Museikon;- laboratorul de restaurare-conservare;- centrul național de conservare și restaurare a cărții vechi;- secția de relații cu publicul. Centrul Naţional de Conservare şi
Restaurare a Cărţii Vechi, înfiinţat în 1996, ca şi compartiment specializat în cadrul Muzeului Naţional al Unirii din Alba-Iulia, primul de acest fel din ţară, se doreşte a fi un loc în care cărţile şi documentele vechi revin la viaţă. Laboratorul are în grijă conservarea şi restaurarea patrimoniului muzeului albaiulian, dar execută şi lucrări pe bază de contract, pentru alţi beneficiari, cum sunt: Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, Biblioteca Judeţeană Octavian Goga Cluj–Napoca, Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga Ploieşti, Biserica Evanghelică Braşov, Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice din România etc.

Bjerkaker LearningLab

Printre activitățile pentru care Bjerkaker LæringsLab (BLL) are competențe se numără:
• Andragogia/pedagogia, învățarea și educația adulților, cercurile de studiu
• Planificarea și organizarea de excursii de studiu și vizite în Norvegia și în străinătate
• Management de proiect, prezentări și predare/instruire
• Proiecte privind patrimoniul cultural și istoria culturală
• Dialogul de dezvoltare și întâlnirile focus-grup pentru schimbare.

Printre clienții recenți ai BLL și partenerii de proiect:
Asociația norvegiană pentru educația adulților, The Academic Adult Education Association, The Evening School Rogaland, Centrul pentru Cooperare Internațională în Educație, Universitatea din Trondheim, the Nordic Network for Adult Learning, the German Folk High School Association, Adult Education and Development, Institutul German pentru Educația Adulților, Asociația Europeană pentru Educația Adulților. BLL a avut parteneri din Letonia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România. BBL este de asemenea parte a consorțiului Phronesis SA, care este o întreprindere cooperativă non- profit, înființată în iunie 2018 cu opt experți în diferite domenii.Restaurare a Cărţii Vechi, înfiinţat în 1996, ca şi compartiment specializat în cadrul Muzeului Naţional al Unirii din Alba-Iulia, primul de acest fel din ţară, se doreşte a fi un loc în care cărţile şi documentele vechi revin la viaţă. Laboratorul are în grijă conservarea şi restaurarea patrimoniului muzeului albaiulian, dar execută şi lucrări pe bază de contract, pentru alţi beneficiari, cum sunt: Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, Biblioteca Judeţeană Octavian Goga Cluj–Napoca, Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga Ploieşti, Biserica Evanghelică Braşov, Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice din România etc.