Activitatea de instruire și dezvoltare profesională

Activitatea de instruire și dezvoltare profesională vizează dezvoltarea competențelor a cinci persoane din echipa proiectlui și a expertizei în domenii conexe biblioteconomiei și s-a derulat pe întreaga perioadă a derulării proiectului.
Activitățile de formare acoperă patru domenii diferite legate de intervenția asupra cărților vechi: expertizarea, restaurarea, clasarea și expunerea și, implicând instituția norvegiană, susțin cooperarea culturală internațională în domeniul patrimoniului cultural. Pentru restaurare și expunere s-au folosit activități de job-shadowing. Pentru expertizare și clasare s-au folosit instruirea formală și mentoratul. Ambele tipuri de instruire au fost derulate în paralel cu activitățile de intervenție asupra celor 21 de fragmente, iar beneficiarii au fost implicați în toate etapele acestor acțiuni de intervenție.
Această activitate a început în luna a doua a proiectului și a implicat, până la acest moment, mai multe subactivități: instruire și dezvoltare profesională în domeniul restaurării și conservării cărților vechi, în domeniul clasării, în domeniul codicologiei (expertizării cărților vechi). Instruirea în domeniul design-ului expozițional și al curatoriatului va începe în lunile premergătoare vernisării expoziției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *